TEHNIKA JE COOL

PREDSTAVITVENA DELAVNICA MODULARNIH DIDAKTIČNIH STROJČKOV UNIMAT 21.10.2015

 

V sredo 21.10. 2015 je bila v OŠ Pod goro v Slovenskih Konjicah predstavitev Modularnih didaktičnih strojčkov UNIMAT. Organizirana je bila v sodelovanju med podjetjem The Cool Tool iz Avstrije in Osnovnimi šolami Vitanje, Zreče, Slov. Konjice in Loče.

Poleg predstavnika podjetja The Cool Tool g. Manfreda Heindla in Predstojnice ZRSŠ CE mag. Sonje Zajc, so bili prisotni vsi ravnatelji omenjenih OŠ: ga. Tilka Jakob-ravnateljica OŠ Vitanje, g. Peter Kos-ravnatelj OŠ Zreče, mag. Nevenka Brdnik-ravnateljica OŠ Ob Dravinji, ga. Darja Ravnik-ravnateljica OŠ Pod goro in ga.Metka A. Bezenšek-ravnateljica OŠ Loče

Prav tako so bili prisotni vsi Učitelji TIT : g. Božo Zidanšek-OŠ Vitanje, ga. Jelka Šenk OŠ Zreče,

  1. Stanko Polanec OŠ Ob Dravinji, g. Bojan Hrovat OŠ Pod Goro in g. Bogdan Meglič OŠ Loče.

 

S strani Tima The Cool Tool Slovenija sta bila prisotna g. Zoran Slomšek in Marjan Hren.

 

Skupne ugotovitve predstavitvene  delavnice so bile:

  1. Predstavljeni didaktični pripomočki imajo možnost uvajanja v obstoječi Kurikul za osnovne šole v Sloveniji tako na nižji kot na višji stopnji – umestitev je možna
  2. Modularni sistem strojčkov omogoča dograjevanje komponent od enostavnih ročnih obdelav lesa in kovine do CNC opremljenih strojčkov.
  3. So varni za delo otrok
  4. Vzdrževanje je enostavno, ker se vedno zamenja samo pokvarjena komponenta, rezervni deli so zagotovljeni in 5 letna garancija. Enako so zagotovljeni materiali za delo na strojčkih po sprejemljivih cenah.
  5. Podjetje The Cool Tool zagotavlja skozi svoje izkušnje v Evropi in svetu usposabljanje in izobraževanje učiteljev za praktično delo na strojčkih in za pomoč pri izbiri in izdelavi primernih projektov za šole.
  6. Sam Pilotski projekt »Tehnika je kul« je zanimiv, ker povezuje skupaj 5 OŠ in s tem lahko pridobimo bolj kvalitetne rezultate glede uporabe v OŠ v Sloveniji.
  7. Prvo praktično delo učiteljev TIT na delavnici in kontakt z njimi kaže, da čeprav so strojčki na prvi pogled kot igrala, imajo kljub temu vse značilnosti produkcijskih strojev in se da na njih lepo posnemati realno delo v industrijski praksi.

 

NA KONCU SMO SI VSI PRISOTNI ZAŽELELI USPEŠNO ZBIRANJE DONATORSKIH SREDSTEV ZA ČIMPREJŠNJO URESNIČITEV PROJEKTA.

 

Zapisal . Marjan Hren

Zreče, 22.10.2015

(Skupno 453 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost