ga. Katja Hatunšek Lesjak

Vabimo vas na predavanje »Duševno zdravje – pomen spanja in zaslonski čas«, ki bo v sredo, 5. 4. 2023 ob 17. uri v jedilnici OŠ Vitanje. VABILO        

PLAVALNI ŠPORTNI DAN

    Drugošolci smo izvedli plavalni športni dan v Termah Zreče. Preizkusili smo se v plavanju, ponovili tehnike plavanja, se prepustili masaži toplih mehurčkov, predvsem pa neizmerno uživali v vodnih igrah in pustolovščinah.        ...

ZIMSKE RADOSTI V 1.RAZREDU

Prvošolci in drugošolci smo se razveselili prvih letošnjih snežink in se podali na bližnje hribe v okolici šole. Kepanje, sankanje, dričanje z brega, delanje snežakov in iglujev ter mnogih drugih aktivnosti smo se zelo razveselili in uživali v njih. [ngg...

PLAVALNI TEČAJ V 3.B RAZREDU

Učenci 3. razreda smo plavali žabico, skakali na glavo, plavali mrtvaka in se potapljali

DOGODKI

PLAVALNI ŠPORTNI DAN

PLAVALNI ŠPORTNI DAN

 
 
Drugošolci smo izvedli plavalni športni dan v Termah Zreče. Preizkusili smo se v plavanju, ponovili tehnike plavanja, se prepustili masaži toplih mehurčkov, predvsem pa neizmerno uživali v vodnih igrah in pustolovščinah.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZIMSKE RADOSTI V 1.RAZREDU

ZIMSKE RADOSTI V 1.RAZREDU

Prvošolci in drugošolci smo se razveselili prvih letošnjih snežink in se podali na bližnje hribe v okolici šole. Kepanje, sankanje, dričanje z brega, delanje snežakov in iglujev ter mnogih drugih aktivnosti smo se zelo razveselili in uživali v njih.

Naša lička in noski pa so bili lepe rožnate barve. Želimo si, da bo zima trajala še doooolgo, dolgo …

DOGODKI

PLAVALNI TEČAJ V 3.B RAZREDU

PLAVALNI TEČAJ V 3.B RAZREDU

Od 9. 1 do 13.1. 2023 smo učenci 3. b razreda imeli plavalni tečaj. Vsako jutro smo se odpeljali z avtobusom  v Velenje. Pričakala sta nas učitelja plavanja. Najprej smo se pogovorili o pravilih na bazenu in pokazali kako že znamo plavati. Razdelili smo se v dve skupini. Pred plavanjem smo se vsak dan razgibali. Plavali smo v malem in v olimpijskem bazenu. Učili smo se pravilnega plavanja žabice, potapljanja, skakanja na glavo, mrtvaka itd. Ogledali smo se tudi savne in se v njih malo pogreli. V malem bazenu smo se igrali različne igre, se špricali in lovili. Zadnji dan smo pokazali koliko smo napredovali . Vsi smo dobili priznanje in nalepko. Učitelja sta nas pohvalila, da smo bili pridni.

Imeli smo se zelo lepo in prehitro je minilo.

 

Plavalni 2023

Plavalni 2023

“Mi gremo pa v Velenje,
se plavat naučit,
da bomo plaval kukr ribce,
žabca al pa kit …”

To pesmico so si v tednu od 9. do 13. januarja prepevali naši prvošolčki med vožnjo do Velenja, kjer so se udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v okviru športnih aktivnosti in Zlatega sončka. Pod budnim očesom plavalnih učiteljev so namreč kalili in osvajali nove plavalne prvine, predvsem ob spodbudi, da vodo začutijo in se z njo “spoprijateljijo”. Po naporni vadbi jim ni zmanjkalo sape niti za vodne vragolije, ki so bile nadvse imeniten zaključek dneva v vodi. “Baterije” so si tako polnili šele na poti domov, kjer so si na avtobusu privoščili krepčilen polurni počitek. Teden so zaključili polni novih dogodivščin in plavalnega znanja.

PRAZNIČNA NOČ

PRAZNIČNA NOČ

Prvošolci in drugošolci smo si pričarali najdaljšo, praznično noč v šoli. Najprej smo se s škratki odpravili na pohod z lučkami, si ogledali božični film, si sami pripravljali večerjo in imeli nepozabno božično zabavo. Zvečer smo se stisnili s sošolci in prijetno zaspali. Zjutraj pa so nas škratki presenetili in pod razrednimi smrekicami je vsakega pričakalo darilce. Praznična noč je bila res enkratna in nepozabna.
(Skupno 761 obiskov, današnjih obiskov 1)