Dnevi evropske kulturne dediščine 2023 – kulturni dan
Kulturni dan, posvečen 260 letnici naše šole, ki je 26.9.2023 potekal v sklopu projekta Dnevov evropske kulturne dediščine, je bil kreativen za vse udeležence. To je bil uspešen, poučen in navdihujoč dogodek. Skozi ustvarjalnost, raziskovanje in povezovanje smo izrazili svojo predanost in spoštovanje do naše šolske dediščine in priložnost za refleksijo, cenjenje in proslavljanje vsega, kar smo dosegli kot šola in kot skupnost.
Učenci so se skozi ustvarjalne dejavnosti poglabljali v zgodovino naše šole, spoznavali osebnosti, ki so pustile pečat v njenem razvoju, ter raziskovali načine, kako bi lahko našo dediščino prikazali na izviren in kreativen način. Vsak razred je imel svojo nalogo, da skozi različne umetniške izraze predstavi svoj pogled na to zgodovinsko obdobje.
Učenci so ustvarjali likovne izdelke, tako posamezno kot tudi v skupinah. Risbe, slike in plakati odražajo otroško domišljijo in prepletanje preteklosti ter sedanjosti naše šole. Vsak izdelek je unikaten, saj so učenci s svojo energijo in strastjo vnašali svoj pečat.
Kulturni dan, nam je omogočil, da smo izrazili svojo ponos in povezanost z našo dediščino. Skozi izdelke, ki smo jih ustvarili, smo odkrivali in raziskovali našo preteklost, hkrati pa smo uzaveščali pomembnosti sedanjosti in prihodnosti naše šole.
Ta dan je bil obenem tudi opomnik, da je naša šola živa in da se neprestano razvija ter prispeva k bogati evropski kulturni dediščini.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost