LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC

Dnevi evropske kulturne dediščine 2021 na Osnovni šoli Vitanje

Kakšni smo kot posamezniki in kot družba, je v veliki meri odraz naše kulturne dediščine. Njeno ohranjanje pomeni ohranjanje naših idealov, vrednot in zgodovine. Predvsem pa je kulturna dediščina tudi izjemno orodje povezovanja in bogastvo, ki ga moramo gojiti in podpirati, in sicer na temeljih, ki smo jih skupaj s predniki dolgo gradili. Ohranjanje kulturne dediščine je namreč izjemna odgovornost vsake generacije.

Že peto leto na OŠ Vitanje oblikujemo prostor in čas za nacionalni projekt Dnevov evropske kulturne dediščine in tudi letos bomo med 25.9.2021 in 9.10.2021 v ospredje postavili lepoto raznolike ustvarjalnosti na temo Dober tek oz. Ljubezen gre skozi želodec, kot smo letošnje dogajanje DEKD poimenovali na naši šoli.

Učenci bodo pri vseh učnih predmetih in drugih dejavnostih učnega procesa spoznavali kulinarično dediščino domačega kraja. Odpravili se bodo na pohodne poti med njivami in pašniki, ki pričajo o sledovih pridobivanja hrane nekoč in danes ter obiskali kmetije, ki jih bodo želele sprejeti. Oblikovali bodo tematsko glasilo, in če bodo razmere to dopuščale, svoje delo strnjeno predstavili v izvedbi projektnega dne za starše, krajane in vabljene goste.

mag. Mojca Koban Dobnik

Koordinatorka Dnevov evropske kulturne dediščine na OŠ Vitanje

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost